Coaching en meer

Van één-op-één coaching Tot Moeders samenbrengen

ÉÉn-op-één Coaching

Voor nieuwe moeders

Met mijn één-op-één coaching help ik jou meer uit jezelf & het moederschap te halen. Ontdek wat het moederschap jou kan leren over jezelf, over je gevoelens, je overtuigingen en jouw gedragspatronen.  Ontdek ook wat jij nodig hebt om (weer) van je leven en het moederschap te genieten. Door middel van verdiepende gesprekken, oefeningen en opdrachten creëer jij meer rust en ruimte, ontspanning, balans en ontdek je bovendien je zelf. Zodat jij patronen kan doorbreken en (weer) gelukkig wordt met jezelf en je gezin.

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

• Je voelt je onzeker in het moederschap
• Je hebt last van schuldgevoelens
• Je piekert veel
• Je wilt een goede moeder, partner, vriendin, zus en werknemer zijn, maar je voelt je vaak tekortschieten
• Je MOET (te) veel van jezelf. Je loopt constant achter de feiten aan, maar je doet niet wat je het liefst zou willen.
• Je weet niet goed waar je nu écht blij van wordt en wat jou energie geeft
• Je vindt het lastig werk en moederschap te combineren
• Je bent vaak prikkelbaar, je hebt vaker dan je wilt een kort lontje. (Of je hebt tijdens lockdowntijd met de kinderen thuis gewoonweg géén lontje)
• Je voelt je de eindeloze assistente van je kinderen: altijd maar dienstbaar.
• Je doet ontzettend hard je best, maar toch voelt alsof het nooit goed genoeg is
• Je energiepeil is mijlenver te zoeken. Je voelt je continue moe of zit zelfs tegen uitgeput aan.

Met mijn 1-1 coaching breng ik jou

✓ Meer rust, geluk en balans in het moederschap
✓ Je gunt jezelf de tijd om te groeien in je rol als moeder
✓ Meer zelfvertrouwen en een sterkere band met je partner en je kinderen
✓ Inzicht in wat jij nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen
✓ Je gaat minder piekeren, waardoor je bewuster keuzes gaat maken
✓ Meer regie over je leven
✓ De ‘goede’ dingen doen in plaats van alles goed willen doen.
✓ (Weer) plezier in het moederschap!
✓ Leven in plaats van overleven!

Ben jij klaar om het proces van moeder-worden of moeder-zijn te gaan omarmen? En zie je deze verandering als kans om meer verbinding te gaan maken met jezelf en je gezin? Durf te ontdekken hoe het moederschap jou als persoon verandert! En ga ervaren hoe het is om bewust tijd door te brengen met je gezin en aanwezig te kunnen zijn in het hier- en-nu. Wat er dan gebeurt is magisch, dan ga je van overleven naar leven!

aanstaande moeders verwachting

Voor aanstaande moeders

Tijdens de zwangerschap gaat veel aandacht uit naar de ontwikkeling en groei van je kindje. Waarschijnlijk ligt jouw focus ook op de baby, de babykamer en de bevalling. Minder vaak staan we stil bij hoe het straks is als je kindje er is. Hier bedoel ik niet alleen mee wat je je kindje in het leven mee wilt geven, en ook niet alleen de praktische kant van wat er allemaal op je af gaat komen. Maar juist jouw verwachtingen over het moederschap en de invloed  hier van op jou. Bijvoorbeeld de impact van slaapgebrek, van hormonen na je zwangerschap of van het wel of niet geven van borstvoeding op jou. En ook het combineren van het moederschap met alle andere rollen die je ook nog vervult.

Wat kun je verwachten?

Met mijn coaching voor aanstaande moeders help ik jou om je voor te bereiden op je leven als jonge moeder. We spreken over onderwerpen als hulp durven en kunnen vragen, over het omgaan met alle emoties die op je af gaan komen, over grenzen stellen, over weten wat je nodig hebt en hier ook naar kunnen handelen. Het is hartstikke normaal dat je straks als nieuwe moeder overspoeld wordt door emoties die alle kanten op gaan. Van intens gelukkig tot diep verdrietig, het hoort er allemaal bij en ik laat je zien dat dat oké is.

We nemen de tijd voor jou en je kindje door aandacht te geven aan ontspanning en maken ruimte voor je vragen en onzekerheden. Ik loop een tijdje met je mee zodat je tijdens de zwangerschap en na de geboorte van je kindje stappen kunt zetten om te ervaren wat jij nodig hebt. Het aangaan van de vloedgolf aan emoties waar je na de geboorte mee te maken krijgt is regelmatig hard werken. Als de eerste golven rustiger worden en jij je kindje steeds beter gaat kennen kun je soms pas gaan voelen hoe intens en vermoeiend die eerste periode is geweest. Als moeder kun je in deze fase wel wat hulp gebruiken om alle gevoelens op een rijtje te zetten en jezelf weer terug te vinden. De persoon die je was is nu namelijk ook verandert. Dit is het mooie van het moederschap. Het maakt je méér dan moeder.

“Wat je doet maakt een verschil. En je moet beslissen wat voor soort verschil je wilt maken” – Jane Goodall

Moeders Samenbrengen

Mom Connect & Relax Day

Heb jij als moeder het gevoel continu ‘aan te staan’? Snak je naar wat tijd voor jezelf om op te laden en tot jezelf te komen, maar ben je niet op zoek naar een yoga retreat? Dan zit je  bij Meer dan Moeder helemaal goed. Tijdens de Mom Connect & Relax dag ga je samen met andere moeders in een ontspannen en ongedwongen sfeer op een prachtige locatie op zoek naar waar jij blij van wordt en naar wat jou energie geeft.

De dag staat geheel in het teken van het maken jouw eigen keuzes binnen het moederschap, keuzes die voor jou goed voelen. Niets hoeft en alles mag! Na deze relaxte dag loop jij vol nieuwe energie & inspiratie de deur uit. Kortom een dag waarin niet je gezin maar jij centraal staat! Meer weten?

M / V Café

Café voor ouders in Utrecht Zuilen

Het ouder-café is er voor ouders met jonge kinderen die op zoek zijn naar een leuke, gezellige en inspirerende plek om andere ouders te ontmoeten en met hen ervaringen uit te wisselen over hoe het is om moeder/vader te zijn. Daarnaast maken we ruimte voor verdieping. Dit doe ik samen met ouderschapscoach Leonie Melenhorst van Nabij Ouderschapscoaching.

Met het oudercafé ondersteunen we moeders en vaders in het ouderschap en bieden we een fijne plek om andere ouders te ontmoeten. We geven je een steuntje in de rug door je te laten ervaren dat veel van jouw vragen, uitdagingen en hobbels herkenbaar zijn voor andere ouders en voor onszelf. Ook willen we bewustzijn creëren dat het moeder/vader zijn veel met je kan doen en ruimte geven om hierover ervaringen uit te wisselen.

Vanwege Corona heeft de start even op zich laten wachten. De bedoeling is dat we vrijdag 11 juni de eerste keer starten! Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Met het oudercafé ondersteunen we moeders en vaders in het ouderschap en bieden we een fijne ontmoetingplek. We geven je een steuntje in de rug door je te laten ervaren dat veel van jouw vragen, uitdagingen en hobbels herkenbaar zijn voor andere ouders en voor onszelf. Ook willen we bewustzijn creëren dat het moeder/vader zijn veel met je kan doen en ruimte geven om hierover ervaringen uit te wisselen.

Aan de hand van een door Leonie, mij of bezoekers ingebracht thema nodigen we je op een laagdrempelige wijze uit om dingen te delen die jou bezig houden. De thema’s kunnen uiteenlopen van wat het ouderschap met je doet, praktische zaken rondom het ouderschap en de ontwikkeling en emoties van kinderen. Je kind (tot circa 4 jaar) is natuurlijk ook welkom en wij zorgen voor een gezellige speelplek. Tot slot is er een oppasmoeder aanwezig voor kinderen van 1-4 jaar.

Elke 1e en 3e vrijdag van de maand van 10.00 – 11.30 uur ben je welkom in Buurthuis Zuilen, Sint-Ludgerusstraat 251, Utrecht.

Hoe ziet mijn coaching eruit?

Maatwerk

Met 1-op-1 coaching bied ik maatwerk. Tijdens het eerste gesprek oriënteren we samen op de vragen die jou het meeste bezighouden. We onderzoeken waar jouw verlangens liggen, maar ook je angsten die je er nu nog van weerhouden om de moeder te kunnen zijn die je wilt zijn. Ik help je met het vinden van je blokkades maar ook waar jij juist energie van krijgt. We creëren inzicht in je situatie. Samen kijken we hoe je jouw rol als moeder, en al die andere rollen, kunt vervullen op een manier zoals jij dat wilt. Ik loop een stukje met je mee op jouw pad. De sleutel tot verandering of groei heb je daarbij natuurlijk zelf in handen.

 Mijn kracht zit in het combineren van methoden en technieken uit verschillende stromingen. Ik luister, spiegel, verhelder én waar nodig ondersteun en confronteer ik jou met je gedachten of gedragspatronen. Ik geef uitleg; want begrijpen en voelen maken de ervaring samen compleet. Tussen de gesprekken door krijg jij inspirerende opdrachten om direct aan de slag te kunnen. Ik werk met jou samen op de lagen van denken, voelen en gedrag. Mind & body met elkaar in verbinding. Ik ben benaderbaar, warm en toegankelijk. Mensen en coachees waarderen mij om mijn enthousiasme, empathie en authenticiteit waardoor ze zich vertrouwd en veilig voelen.

Erkende opleiding & Ervaringsdeskundige

 Ik ben opgeleid tot Coach Practitioner bij het Europees Instituut, de BaakDeze NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) erkende opleiding behaalde ik in juni 2021. Met de opleiding Perinatale Counseling specialiseerde ik me verder in emotionele begeleiding gericht op (aanstaande) moeders. 

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van postpartum depressie, bekkeninstabiliteit en PMS (premenstrueel syndroom). Vanuit deze ervaringen kan ik me als geen ander inleven in wat dit soort dingen voor je betekenen en wat je doormaakt als je ermee te maken hebt. 

Wil je meer informatie over mijn achtergrond, kijk dan op Linked-In.

Graag wil ik meegeven dat persoonlijke coaching geen psychotherapie is of een vervanging daarvan. Indien tijdens de telefonische intake of tijdens de coachgesprekken blijkt dat er sprake is van een vraagstuk dat een andere vorm van hulpverlening behoeft, zal ik je extern doorverwijzen.

Locatie, tarieven & vergoedingen

Op locatie in Utrecht of online
In overleg bepalen we hoe en waar de coaching plaatsvindt. Dit kan face to face, online of tijdens een wandeling. Face to face gesprekken vinden plaats in een coachruimte bij Het Coachhuis op Utrecht Centraal of bij mij thuis. Online coaching kan met Teams of Zoom. Een connectie maken lukt ook goed via videobellen. Uit ervaring weet ik dat het ook een aantal voordelen heeft zoals flexibeler tijdstippen, je hoeft niet naar een locatie te komen en het kan wat anoniemer aanvoelen waardoor je als coachee sneller durft te openen.

Corona informatie
Ook -of juist- in deze tijd is het nodig om moeders te kunnen blijven begeleiden. Daarom werk ik gewoon door en samen met jou neem ik dan de beslissing of we elkaar off- of online ontmoeten. Wel wil ik je vragen om af te bellen of offline verder te gaan bij klachten die mogelijk horen bij het Coronavirus.

Tarief
Mijn tarieven zijn op aanvraag beschikbaar. De coachgesprekken duren ongeveer 75 minuten. Een traject bestaat gemiddeld uit 3-5 gesprekken, afhankelijk van jouw behoefte.
We beginnen altijd met een telefonisch, vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Als we besluiten om samen aan de slag te gaan, maken we een afspraak voor het eerste gesprek.

Vergoeding via de werkgever
Veel werkgevers hebben een budget persoonlijke ontwikkeling, een budget preventie en/of een ziekteverzuimbudget. Mijn ervaring is dat de meeste werkgevers welwillend zijn om coaching te vergoeden. Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.
Wanneer je als ZZP-er werkzaam bent, is het mogelijk de coaching op te voeren als bedrijfskosten.