Mom Connect & Relax Day

ONTSPAN EN GA OP ZOEK NAAR WAAR JIJ BLIJ VAN WORDT

Entree Fort aan de klop mom connect and relax dag

Connect & Relax samen met andere moeders

Heb jij als moeder ook het gevoel continu ‘aan te staan’? Snak je naar wat tijd voor jezelf om op te laden en tot jezelf te komen? En ben je niet op zoek naar een yoga retreat? Dan zit je goed. Tijdens de Mom Connect & Relax dag ga je samen met andere moeders vanuit ontspanning op zoek naar waar jij blij van wordt en wat je energie geeft. Binnen het programma maak jij zelf de keuze waar je zin in hebt. Hierbij is het motto; niets hoeft en alles mag! Jij weet zelf het beste wat je nodig hebt deze dag, zodat je weer vol nieuwe energie & inspiratie de deur uitloopt. Kortom een dag waarin niet je gezin maar jij centraal staat! 

HOE ZIET DE DAG ER UIT?

Samen met andere moeders een hele dag opladen op de prachtige heide van Buitenplaats De Hoorneboeg of het sfeervolle en historische Fort aan de Klop; een unieke groene parel in Utrecht. Deze dag sta jij centraal en draait alles om balans. We gaan op zoek naar wat jij nodig hebt. Staan stil bij wat het moederschap jouw brengt, maar ook wat het van je vraagt. Individuele en groepsactiviteiten wisselen elkaar tijdens de dag af. En omdat het natuurlijk zonde zou zijn niet optimaal te genieten van de bijzondere omgeving gaan we ook veel buiten aan de slag en is er ruimte voor een (stilte) wandeling op de heide. Verder zal het je deze dag aan niets ontbreken, want ontspannen is volgens ons ook lekker eten & drinken en gezelligheid.

De ochtend staat in het teken van kennismaken, ervaringen uitwisselen en ontspanningsoefeningen. In de middag gaan we creatief aan de slag en kun je kiezen uit verschillende opdrachten zodat je inspiratie mee terug kunt nemen naar huis. We sluiten de dag gezamenlijk af met een drankje. 

MOM, HERKEN JIJ EEN VAN DEZE?

• Het gevoel hebben continue aan te staan
• Vaak prikkelbaar zijn en hier verandering in wil brengen
• Je afvragen hoe andere moeders het doen
• Jezelf weinig gunnen, maar het heerlijk vinden om een dag op te laden zonder kids
• Tijd voor jezelf nodig hebben, maar er steeds niet aan toe komen

EN HEB JE BEHOEFTE AAN:

• Een dag tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving
• Ontdekken wat jij als moeder nodig hebt
• Stilstaan bij wat het moederschap jouw brengt
• Het delen van ervaringen met andere moeders in een veilige omgeving
• Luchtigheid & ontspanning

Fort mom connect and relax zaal
Mom Relax retreat retraite
Fort aan de klop Mom Connect and Relax panorama
Entree Fort aan de klop mom connect and relax dag
Mom Relax retreat retraite
fort aan de klop wachthuis terras retreat mom connect and relax

NOG EVEN OP EEN RIJTJE:

• Een dag in het teken van ontspanning en verbinding, speciaal voor jou!
• Veel afwisseling in werkvormen
• Deel vast programma, maar ook ruimte voor eigen invulling
• Tips & tricks om thuis verder mee aan de slag te gaan
• In een natuurlijke en bosrijke omgeving op de Hilversumse heide
• Lekker eten, drinken & gezelligheid!

• Een dag in het teken van ontspanning en verbinding, speciaal voor jou!
• Veel afwisseling in werkvormen
• Deel vast programma, maar ook ruimte voor eigen invulling
• Tips & tricks om thuis verder mee aan de slag te gaan
• In een natuurlijke en inspirerende omgeving op het historische Fort aan de Klop
• Lekker eten, drinken & gezelligheid!

• Een dag in het teken van ontspanning en verbinding, speciaal voor jou!
• Veel afwisseling in werkvormen
• Deel vast programma, maar ook ruimte voor eigen invulling
• Tips & tricks om thuis verder mee aan de slag te gaan
 In een natuurlijke en bosrijke omgeving op de Hilversumse heide (8 januari)
• In een oase van rust en inspirerende omgeving op het historische Fort aan de Klop (31 maart)
• Lekker eten, drinken & gezelligheid!

Benieuwd naar het Landgoed?

De dag vindt plaats op een sfeervolle locatie midden op de hei! De locatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. De Hoorneboeg heeft al eeuwenlang betekenis voor mensen die op zoek zijn naar rust, zichzelf en verbinding. Vanaf 1792 wisselden statige landhuizen – altijd bovenop de heuvel – elkaar af. In de tussentijd werd soms ook op andere plekken iets gebouwd. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos in. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar. In 2018 zijn alle plekken met zorg verbouwd, ze kunnen er weer jaren tegen! 

Benieuwd naar het Fort?

De dag vindt plaats op het sfeervolle Fort aan de Klop. Een prachtig historische locatie midden in Utrecht omgeven door rust en natuur. Vanaf de Domtoren fiets je in maar een kwartiertje naar het Fort, en toch heb je het gevoel dat je er helemaal uit bent. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

Fort aan de Klop is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een militaire verdedigingslinie uit de negentiende eeuw. Vanaf de 16e eeuw gebruikten de staten van Holland en Utrecht voor het eerst water als verdedigingsmiddel. Water werd de bondgenoot. Om ons land te beschermen tegen mogelijke vijanden uit het Westen, werden waterlinies gecreëerd. Op belangrijke plaatsen (zoals sluizen) werden forten gebouwd. Het fort werd gebouwd tussen 1850 en 1852, oorspronkelijk om de Klopvaart en de sluis te beschermen. De gemeente Utrecht kocht het fort met de bedoeling het een toeristische en recreatieve bestemming te geven. In 2007 is Fort aan de Klop geopend.

Benieuwd naar de locaties?

Zaterdag 8 januari 2022 vindt de dag plaats midden in het bos aan de rand van de Hilversumse Hei waar de gewone wereld mijlenver weg voelt! De locatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel. De Hoorneboeg heeft al eeuwenlang betekenis voor mensen die op zoek zijn naar rust, zichzelf en verbinding. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos in. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar. In 2018 zijn alle plekken met zorg verbouwd, ze kunnen er weer jaren tegen! 

Donderdag 31 maart 2022 gaan we naar het sfeervolle Fort aan de Klop. Een prachtig historische locatie midden in Utrecht omgeven door rust en natuur. Vanaf de Domtoren fiets je in maar een kwartiertje naar het Fort, en toch heb je het gevoel dat je er helemaal uit bent. Dit is een unieke plek. Een groene oase midden in de stad.

Fort aan de Klop is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een militaire verdedigingslinie uit de negentiende eeuw. Vanaf de 16e eeuw gebruikten de staten van Holland en Utrecht voor het eerst water als verdedigingsmiddel. De gemeente Utrecht kocht het fort met de bedoeling het een toeristische en recreatieve bestemming te geven. In 2007 is Fort aan de Klop geopend.

PRIJS & DATA

Prijs: € 150,- incl. btw

Beschikbare data eendaagse Connect & Relax Day:

 Zaterdag 8 januari 2022 (Buitenplaats de Hoorneboeg)

  Donderdag 31 maart 2022 (Fort aan de klop)

Tijd: 9.00-17.00 uur

LOCATIE

Buitenplaats De hoorneboeg, Hoorneboeg 1, 1213 RE Hilversum

Bekijk hier een video van De Hoorneboeg

Bereikbaarheid: parkeergelegenheid aanwezig, lees hier meer over parkeren en OV

Fort aan de Klop, 1e Polderweg 4, 3563 MC Utrecht

Bekijk hier een video van Fort aan de Klop

Bereikbaarheid: parkeergelegenheid aanwezig, lees hier meer over parkeren en OV

GROEPSGROOTTE

De dag gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Er zijn maximaal 12 deelnemers per dag.

Eefje van der Velden

Ik ben Eefje van der Velden (37 jaar), noem me maar Eef. Ik woon samen met mijn vriend en twee zoontjes van 3 en 5 jaar oud in Utrecht. Ik ben een liefdevolle en enthousiaste moeder, gedreven professionele ondernemer en coach voor moeders met jonge kinderen.

Na de geboorte van mijn kinderen lukte het mij niet om te genieten van de kleine dingen van het leven. Langzaam gingen mijn mentale en fysieke gezondheid achteruit. Ik schaarde dingen onder ‘het hoort erbij’ en het gaat wel weer over. Mijn zwangerschap en het worden van moeder zetten een transformatie in gang. Een postnatale depressie schudde mij uiteindelijk wakker. In deze periode keerde ik terug naar de kern wie ik ben, wat ik kan en waar ik naar toe wil. En ook welke moeder ik wil zijn en hoe ik mijn leven wil voorleven aan mijn kinderen.

Vanwege mijn eigen ervaringen én een diep verlangen te organiseren en bespreekbaar te maken waar ik als prille moeder zelf behoefte aan had, besloot ik mijn eigen coach praktijk op te zetten. Met Meer dan Moeder ben ik er voor moeders met jonge kinderen die handvatten zoeken voor de verandering naar moeder-worden en moeder-zijn. Dat is een begrijpelijke, want deze transitiefase is waarschijnlijk één van de meest ingrijpende veranderingen in je leven. Ik ben er voor je als coach als je het moederschap niet als de verwachte roze wolk ervaart. Maar óók als je het gevoel hebt dat je nog meer uit deze bijzondere tijd wilt halen. Ik ondersteun je in de rol van moeder en in al die andere rollen die je hebt. Ik help ik je te ontdekken welke moeder jij wilt zijn, wat je écht wilt en hoe je dat vorm kunt geven

Op mijn Linked-In profiel kun je meer lezen over mijn opleidingen en werkervaring.

Marscha Corzilius

Ik ben Marscha Corzilius, 37 jaar. Ik woon in Castricum (Noord-Holland) samen met mijn man, zoontje van 3 en poes. Als kersverse zzp-er breng ik mensen, teams en organisaties in beweging. Ik houd mij vooral bezig met transities naar zelforganisatie maar coach ook regelmatig teams en individuen op persoonlijk vlak. Ik ben gediplomeerd Master Coach (Europees Instituut) en bezig met een opleiding Lichaamsgerichte coaching.

De reden dat ik mij wil inzetten voor de doelgroep moeders heeft ermee te maken dat er wat mij betreft nog te veel taboes en onbegrip bestaat over het moederschap. Zelf heb ik ervaren hoe het is als je bevalling niet gaat zoals bedacht en de eerste weken van het moederschap even geen roze wolk zijn. Gelukkig werd ik aan alle kanten gesteund en geholpen. Maar ik zie ook hoe veel moeders alleen worstelen en niet de weg kunnen vinden naar hulp of steun. En het hoeft niet eens zo te zijn dat er iets traumatisch gebeurd is, het moederschap is op zichzelf al pittig. De hormonen gieren door je lijf, je leven staat op zijn kop en je hebt er een hele nieuwe verantwoordelijkheid bij. Daarom denk ik dat iedere moeder wel even wat rust kan gebruiken, wat tijd voor zichzelf. Even terug naar: wie ben jij? Waar word je blij van? En dat te doen in verbinding met anderen die hetzelfde doormaken, want verbinding maken met anderen geeft energie.


WAT ZEGGEN DEELNEMERS?


Karin  31 jaar, 2 dochters

“De dag bracht me inzichten, ruimte voor emoties, ruimte voor mijzelf, ruimte voor ontspannen en connectie met anderen. Ik geloof in de kracht van zo’n dag, wat het met vrouwen/moeders doet en hoe dit kan bijdragen aan meer rust en ontspanning in het moederschap.”


Hester Loerakker  42 jaar, 2 dochters

“Deze dag bracht mij nieuwe inzichten, nieuwe energie, een positieve boost, een nieuwe ervaring, heerlijke lunch, leuke en interessante verbindingen. Het was een heel fijne dag en begeleiding! Hopelijk komt er een vervolg”Anna 36 jaar, 1 zoon

Entree Fort aan de klop mom connect and relax dag
IMG_0199
IMG_0210

TIJDEN VAN CORONA - WAT BETEKENT DAT VOOR DEZE DAG?

We werken met geschikte locaties om voldoende afstand te kunnen waarborgen. We vinden het belangrijk rekening te houden met elkaar. Tijdens de Mom Connect & Relax dag op De Hoorneboeg hebben we voor alles dat nodig is maatregelen genomen. Zo blijven we allemaal zoveel mogelijk gezond. 

Waar hebben we allemaal aan gedacht en wat willen je jou vragen als je bij ons bent? Hier een aantal ‘highlights’:

We vragen iedereen die niet fit is om thuis te blijven: dat doen we zelf ook als we klachten hebben die wijzen op verkoudheid, benauwdheid of koorts hebben.

 Op veilige afstand: We weten hoeveel mensen maximaal in een ruimte kunnen zijn met een veilige afstand tot elkaar. Ook zorgen we voor veilige routes, zodat je niet te dichtbij elkaar in de buurt hoeft te komen: vanaf dat je binnenkomt, tijdens het programma en de opdrachten, het koffiedrinken, de lunch en andere gezamenlijke momenten.

Afstand houden kan (en moet) overal: niet alleen op de locatie van je bijeenkomst, maar ook tijdens een wandeling of een sessie op de heuvel is het houden van 1,5 meter afstand belangrijk.

 Neem je mondkapje mee: als je zit is het natuurlijk niet nodig, maar als je rondloopt – ook op de plek waar je gaat eten – willen we je vragen hem te dragen.  

 ‘Corona-huisregels’Hierin kun je precies nalezen welke maatregelen we genomen hebben en wat jij er misschien van merkt als je bij ons bent. In dit volledige ‘Coronaprotocol’ kun je nog meer details vinden. 

Mogelijke annulering:

Ook kunnen we besluiten om binnen mondkapjes te dragen of vragen een zelftest af te nemen. Mochten de maatregelen van de Rijksoverheid de Mom Connect & Relax dag niet meer toestaan, dan annuleren we de dag en krijg je 100% van het betaalde bedrag teruggestort op je rekening. Overige kosten die je zelf gemaakt hebt rondom je reservering worden niet vergoed.

We werken met geschikte locaties om voldoende afstand te kunnen waarborgen. We vinden het belangrijk rekening te houden met elkaar. Tijdens de Mom Connect & Relax dag op De Hoorneboeg & Fort aan de Klop hebben we voor alles dat nodig is maatregelen genomen. Zo blijven we allemaal zoveel mogelijk gezond. 

Waar hebben we aan gedacht en wat willen je jou vragen als je bij ons bent?

CoronaCheck app: deelnemers vragen ons hoe we hiermee om gaan. Dit doen we zoals de overheid van ons verwacht op deze locaties. We scannen je QR-code op je mobiel. Zonder ‘groene vink’ mogen we je helaas niet toelaten.

We vragen iedereen die niet fit is om thuis te blijven: dat doen we zelf ook als we klachten hebben die wijzen op verkoudheid, benauwdheid of koorts hebben. Als je corona gerelateerde klachten hebt met een negatieve testuitslag neem dan contact met ons op dan overleggen we wat te doen.

 Op veilige afstand: niet alleen op de locatie van je bijeenkomst, maar ook tijdens een wandeling is het houden van 1,5 meter afstand belangrijk. 

Mogelijke annulering:

Mochten de maatregelen van de Rijksoverheid de Mom Connect & Relax Dag niet meer toestaan, dan annuleren we de dag en krijg je 100% van het betaalde bedrag teruggestort op je rekening. Overige kosten die je zelf gemaakt hebt rondom je reservering worden niet vergoed.

Schrijf je hier in voor de Mom Relaxed & Connect Day